Etkinlik, Teknoloji

Oracle Day 2012 | ISTANBUL

Oracle Day 2012 | ISTANBULMerhabalar  Arkadaşlar,

Bugünkü yazımda, İstanbulda 15.11.2012 tarihinde düzenlenen Oracle Day 2012  etkinliğiyle ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.  Etkinliğin öğleden sonraki programına katılma fırsatı buldum. Tarihini öğrendiğim günden itibaren heyecanla beklediğim bir etkinlik olduğunu itiraf etmeliyim.

Öğleden sonra paralelde onlarca oturum vardı programda.  Bunlardan biri bir yarışmaydı. Yarışma görünce dayanamıyorum nedense 🙂

İlk oturum, uygulamarın bulutta olmasıyla ilgiliydi. Sunumlar İngilizceydi.  Açıkcası bu oturumda tam aradığımı bulamadım. Yeni bulut teknoloji ve Oracle’ın bu konuda yaptığı inovatif çalışma detaylarını beklerken; bu yöndeki çalışmalardan çok kısa bir şekilde  bahsedildi. Ayrıca sosyal ortamların ürünlerin tanıtımına  nasıl katkı yaptığında da değinildi. Üç  konuşmacı vardı ve onar dakikalık konuşmalar yaptılar. İçeriğin zayıf olmasının en büyük sebeplerinden birinin bu olduğunu düşünüyorum.

Katıldığım İkinci oturum ise Oracle R ve data mining üzerineydi.  Sunumu, kendini tembel blog yazarı olarak tanımlayan Hüsnü Şensoy yaptı. Akıllı telefonumdan bloguna girdim ve içerik tarihlerine baktım. Kendimi blog yazma konusunda aşırı tembel hissetmemem elde değildi :).  Sunum içeriği ve uygulamaların getirdiği çözümler hakkında verdiği bilgiler ilgi çekiciydi ve   anlatımı akıcıydı. Zaman zaman kalabalığa yabancı gelen bir jargonda konuştuysada gün içinde gözlemlediğim en iyi içerik ve anlatımdı diyebilirim.

İkinci oturumun ardından programda ilgili çeken bir şeyler aradım. O an bir yarışma afişi gördüm. İş arkadaşım ve aynı zamanda  ev arkadaşım olan İsmail’le birlikte  yarışma odasına gittik. Baya kalabalıktı. Karambolde oturduk bir yerlere ve elimize tutuşturulan keypad ile birlikte soruları beklemeye başladık. Sorular tamamen Oracle ürünleri üzerineydi. 27 soru vardı. 10 soru ehliyet sınavı gibi , 10 soru biraz ilgi ve bilgi gerektiren nitelikte ve 7 soru ise -öğrencilik mantığıyla ifade etmek gerekirse-  “Sorular çok ezber hacı ! ” niteliğindeydi. Etraftan gelen ilginç cevaplar ve kulak misafirliği yaptığım komik diyaloglarla eğlendiğim bir aktiviteydi. Bence bu tarz konferanslarda, sosyal aktiviteler biraz daha arttırılmalı.

ORACLE DAY 2012 YARISMA
Oracle Day 2012 Yarisma | Istanbul

Yarışma sonrasında CardTek’in  NFC ile ilgili oturuma katıldım. Öncesinde NFC ile baya haşır neşir olmuş ve bu konuda mobil uygulamalar geliştirmiş biri olarak farklı beklentiler içinde girdim bu sunumda. İçerik olarak başlarda sıkıldıysam da sonrasında anlatılan teknolojiler ve verilen kullanım istatistikleri sunumun dinlenmeye değer olduğunu gösterdi. Çok yakın zamanda Kartlı ve mobil ödeme sistemlerinde yaşayacağımız değişimlere her geçen gün daha da fazla hazır olmamız gerekiyor.

ORACLE DAY 2012 NFC
Oracle Day 2021 – NFC | Istanbul

Son olarak  Oracle Big Data oturumunda buldum kendimi.  Öğrendiğim şey Big Data verinin büyüklüğüyle ilgili değil veri üzerindeki işlem trafiğiyle ilgili ! Sunumda hadoop ve detaylarına teorik olarak  fazlaca girildi. Çoğu bilgi zaten birçok  kaynaktan rahatça ulaşılabilen genel bilgiydi.  Biraz sıkıldığımı itiraf etmeliyim.

ORACLE DAY 2012 | ISTANBUL
Oracle Day 2012 | Istanbul

Öğleden sonra katılmama rağmen, çevremdekilerin ve benim başarılı bulduğumuz bir etkinlikti. Sunumlar içerik tasarımı olarak standart bir formatta olsaydı çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlerin eline sağlık.  Herbirine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Okuduğunuz için teşekkürler.